Consiliul Județean Arad își propune să realizeze cea mai modernă secție de medicină din vestul țării

Proiectul „Reabilitarea serviciilor spitalicești în domeniul medicinei cardiovasculare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad” se află pe lista celor 49 de obiective preselectate pentru finanțare din fonduri PNRR. 

„Consiliul Județean Arad își propune să realizeze la Arad una dintre cele mai moderne secții de medicină cardiovasculară din vestul României, pentru care deja au fost făcute investiții importante, prin cumpărarea unui angiograf sau al unui ecograf tridimensional. A fost preluat Laboratorul de Cardiologie Intervențională din mediul privat și adus în cadrul Spitalului Județean asigurându-se aici gratuit intervenții pentru care, înainte, pacienții arădeni plăteau peste 10.000 de lei”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Pentru îndeplinirea procedurilor prevăzute de ghidul pentru finanțare, consilierii județeni au aprobat depunerea cererii către Guvern. Valoarea proiectului este estimată la suma de 75 milioane lei inclusiv TVA, din care 3,7 milioane lei – TVA inclus, reprezentând 5%, vor fi alocați din bugetul județului. 

Leave a Comment