Cristian Bușoi

Cristian Bușoi: Agenția Europeană a Medicamentelor are nevoie de finanțare continuă pentru a face față provocărilor de sănătate

Eurodeputatul Cristian Bușoi a afirmat despre Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) că are nevoie de mai mult personal și de finanțare continuă pentru a face față provocărilor de sănătate.

Comisia Europeană revizuiește în prezent sistemul de taxe al EMA. Pe scurt, propunerea susține că taxele ar trebui să se bazeze pe o evaluare a costurilor și prezintă cuantumurile specifice ale taxelor, tarifelor și remunerațiilor. Introduce, în plus, un cadru de monitorizare și raportare, prin care Agenția colectează și monitorizează date referitoare la costul activităților și raportează Comisiei.

Ca raportor al Comisiei ENVI din Parlamentul European pentru acest dosar sunt pregătit să revizuiesc orice taxe și remunerații suplimentare ca parte a procesului legislativ și să mă asigur că toate taxele sunt stabilite la un nivel care finanțează în mod adecvat activitățile EMA.

Observațiile mele le-am făcut publice ieri în cadrul ședinței ENVI din Parlament.” a mai declarat Cristian Bușoi pe pagina sa de Facebook .

Sursa: Facebook Cristian Bușoi

Leave a Comment