Daniel Buda a participat la prima ediție a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie organizat la Cluj-Napoca de către Distribuție Energie Electrică Romania

Eduard Turcu

Daniel Buda, europarlamentar PNL, participat la prima ediție a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie organizat la Cluj-Napoca de către Distribuție Energie Electrică Romania (DEER).

„Datorită demersului DEER, Clujul este timp de două zile gazda celor mai importanți actori din Energie și Tehnologia Informației. Pe această cale, o felicit pe doamna director DEER, Mihaela Suciu pentru organizarea acestui eveniment.

În intervenția mea, am subliniat importanța acestei teme la nivel european. Parlamentul European recunoaște impactul semnificativ al atacurilor cibernetice asupra infrastructurilor critice energetice și asupra securității rețelelor de energie.

Pentru a face față acestor amenințări, Parlamentul European promovează și susține eforturile de consolidare a securității cibernetice în domeniul energetic. Implementarea unor standarde și reglementări clare, care să asigure un nivel adecvat de securitate în sectorul energetic, reprezintă o prioritate importantă”, a declarat Daniel Buda, europarlamentar PNL.

Distribuie articolul