Daniel Buda: Programul de lucru al Comisiei Europene pentru 2024

Media PNL

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat faptul că fiecare an, Comisia adoptă un program de lucru care stabilește lista acțiunilor pe care le va întreprinde în anul următor.

Programul de lucru al Comisiei pentru 2024 este rezultatul cooperării strânse cu Parlamentul European, statele membre și organismele consultative ale UE. În cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovic, a prezentat prioritățile programului de lucru al Comisiei, pentru 2024.

Cu peste 90% din angajamentele asumate în Orientările politice din 2019 îndeplinite și cu doar câteva luni rămase până la alegerile europene din 2024, noile inițiative prezentate în programul de lucru sunt limitate la cele necesare încă pentru ca angajamentele Comisiei să fie îndeplinite sau pentru a aborda provocări emergente.

Strategia Comisiei privind competitivitatea pe termen lung a stabilit obiectivul de a reduce sarcinile asociate cu cerințele de raportare cu 25 %. Pentru a atinge acest obiectiv, Comisia a încercat să simplifice cerințele de raportare, de exemplu prin reforma Codului Vamal al Uniunii. Revizuirea propusă a normelor privind anchetele statistice urmărește să reducă costurile – inclusiv pentru IMM-uri – cu 450 de milioane EUR .

Programul de lucru 2024 prezintă propuneri suplimentare de simplificare într-o serie de domenii de politică, fără a reduce standardele sociale, de siguranță, de protecție a consumatorilor, de mediu sau economice.

Pe lângă cererea de dovezi pentru a colecta feedback cu privire la cerințele împovărătoare de raportare din partea părților interesate, lansată astăzi, vor fi organizate consultări suplimentare cu companiile – inclusiv cu rețeaua de reprezentanți ai IMM-urilor – experții statelor membre și alte părți interesate pentru a identifica problemele și domeniile deosebit de problematice prioritizează.

Comisia va continua să realizeze Pactul verde european , agenda de creștere, asigurându-se că tranziția ecologică este echitabilă, inteligentă și favorabilă incluziunii. Aceasta va include dialoguri cu cetățenii și industria și activități pregătitoare pentru a sprijini cetățenii și întreprinderile vulnerabile în tranziție, de asemenea, datorită Fondului pentru clima socială.

Comisia va lansa un dialog strategic privind viitorul agriculturii în UE.

În 2024, Comisia se va concentra asupra provocărilor legate de deficitul de forță de muncă și de calificare, educație, dialog social, inflație și ușurința de a face afaceri.” a scris Daniel Buda.

Sursa: Facebook Daniel Buda 

Distribuie articolul