Daniel Marian Țiclea, prefectul judetului Buzău, a inițiat o campanie de prevenire a infecțiilor cu virusurile hepatice

Badila Antonia

Prefectul județului Buzău, liberalul Daniel Marian Țiclea,  a inițiat zilele acestea o campanie de prevenire, depistare și diagnosticare a infecțiilor cu virusurile hepatice B și C în mai multe localități din județ.

,,Este vorba despre un proiect de screening medical în care s-au implicat 14 medici de familie din județ,  ce-și vor desfășura activitatea , în municipiul Buzău și în 13 localități din județ. Din această inițiativă mai face parte și Universitatea de Medicină și Farmacie <Grigore T.Popa> din Iași, alături de Asociația Română anti-SIDA (ARAS) și de Spitalul Clinic Județean Sfântul Spiridon din Iași.

În județul Buzău, proiectul se va desfășura în municipiul Buzău, în comunele Viperești, Măgura, Cernătești, Mânzălești, Bisoca, Smeeni, Padina, Boldu, Florica, Glodeanu Sărat, Sărulești, Rușețu și Pătârlagele, și are rolul de a descoperi precoce, de a stabili un diagnostic și de a direcționa către tratament pacienții depistați cu infecții virale cu virusuri hepatice B și C.

Odată depistați, pacienții vor beneficia de tratament gratuit, asigurându-se astfel premisele pentru o viață sănătoasă și diminuare a riscurilor de diseminare a bolilor transmisibile în societate.”, declară PNL Buzău intr-un comunicat de presă.

Sursa: Facebook, Institutia Prefectului Judetul Buzau

Prefectul județului Buzău, Daniel Marian Țiclea: ”Am trăit alături de medici perioada pandemiei și împreună cu toate cadrele medicale am reușit să depășim cea mai mare și mai grea cumpănă a istoriei recente, o perioadă în care un inamic nevăzut a secerat vieți, a răpus oameni care mai aveau zile de trăit dacă nu venea această nenorocire. Mi-am propus de atunci să pun umărul și să sprijin orice acțiune are legătură cu sănătatea, cu sistemul medical.

Consider că avem datoria cu toții să facem mai mult în această zonă, a sănătății, iar prevenția trebuie să fie o prioritate pentru fiecare din noi, indiferent că suntem simpli cetățeni, medici sau autorități. De aceea, susțin proiectul desfășurat la Buzău de specialiștii de la Universitatea de Medicină și Famacie din Iași, alături de Asociația Română anti-SIDA si Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, un proiect care poate face mult bine.”

Distribuie articolul