Deputatul Maria Gabriela Horga anunță că România a primit invitația de a face parte din Grupul de Lucru Anti-Mită

Deputatul Maria Gabriela Horga a anunțat faptul că România a primit invitația de a face parte din Grupul de Lucru Anti-Mită și din Convenția Anti-Mită a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

„Aderarea țării noastre la aceste instrumente va contribui la includerea firmelor românești în lanțurile de aprovizionare de la nivel global, dar și la atragerea de noi investitori străini. Aderarea va duce la creșterea nivelului de încredere în companiile din România. Invitația reprezintă o recunoaștere a efoturilor depuse de Guvernul României pentru lupta anti-corupție și este încă un pas spre aderarea la OCDE.”, transmite Maria Gabriela Horga, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Aderarea României la OCDE a fost unul dintre proiectele în care m-am implicat, în perioada în care am fost secretar de stat la Guvern, la Cancelaria prim-ministrului. Am lucrat la unele dintre punctele ce trebuiau tehnic îndeplinite, dincolo de obținerea statutului de stat candidat pe cale diplomatică. Mai multe dintre proiectele importante realizate cu OCDE au fost pregătite în aceea perioadă: raportul privind implementarea standardele de guvernare corporatistă, Observatorul pentru Inovare în Sectorul Public (OPSI), raportul OECD Economic Survey al României.”

Sursa: Facebook Maria Gabriela Horga

Leave a Comment