Deputatul Mircea Roșca: Religia a fost introdusă ca disciplină opțională la Bacalaureat

Deputatul Mircea Roșca a anunțat că amendamentul depus, ce prevede religia ca disciplină opțională la examenul de Bacalaureat, a fost votat în Comisia pentru Învățământ.

„Această propunere a provocat o dezbatere intensă, pentru că în politica “corectă” – cea neomarxistă ca să nu o confundăm, valorile creștine nu își mai au locul și mulți s-au împotrivit. Totuși, le-aș spune acestora să aibă în vedere faptul că valorile lăsate de Dumnezeu au stat la baza societăților europene și americane și au creat democrația și cultura noastră, cu care ne identificăm și astăzi.”, transmite Mircea Roșca, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Introducerea Religiei ca materie opțională la examenul de Bacalaureat întărește democrația – un sistem care în modelul său clasic american, dar și în cel românesc, are la bază Constituția în care se regăsesc toate valorile din Biblie, nu transformă cu nimic statul român, confirmând libertatea de conștiință și de alegere a individului. Cei care doresc să studieze Religia vor putea să o facă și vor avea șansa să o susțină ca materie opțională la Bacalaureat.”

Sursa: Facebook Mircea Roșca

Leave a Comment