Eurodeputatul Cristian Bușoi: Avem 400 de milioane de euro la dispoziție prin PNRR pentru digitalizarea spitalelor și a cabinetelor medicale

Președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, Cristian Bușoi, a participat, alături de Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, la o întâlnire la sediul administrației județene pentru a discuta despre oportunitățile României în dezvoltarea sistemului medical. 8 miliarde de euro vor fi disponibili României în perioada următoare pentru investiții în domeniul sanitar.

„Digitalizarea sistemelor de sănătate trebuie să fie o prioritate în toate județele României. Avem 400 de milioane de euro la dispoziție prin PNRR pentru digitalizarea spitalelor și a cabinetelor medicale. Este o oportunitate fără precedent despre care am vorbit astăzi cu directori de spitale, medici și liderii administrației județene din Vrancea.

Complementar, alte două programe oferă finanțare pentru dezvoltarea sistemelor de sănătate: EU4Health, Programul european de Sănătate al UE, pentru care sunt responsabil, și Programul Operațional Sănătate (POS)”, transmite Cristian Bușoi.

„Am vorbit despre cel mai important obiectiv de sănătate din județul Vrancea, construcția noului Spital Județean de Urgență Focșani. Acesta este un proiect strategic pentru zona de sud-est a României și poate fi finanțat prin Programul Operațional Sănătate, Axa Spitale noi, al cărui buget este de 8 miliarde de euro. Am căzut de acord că investiția se poate realiza etapizat, pe module. Împreună cu premierul și cu ministrul fondurilor europene am stabilit o strategie pentru finanțarea noului spital, pentru ca acest obiectiv extrem de important să se realizeze”, adaugă președintele CJ Vrancea.

Sursa: Cristian Bușoi / Cătălin Toma

Leave a Comment