Europarlamentarul Dan Motreanu: Vom vota măsuri pentru creșterea ratei renovărilor și reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră

Badila Antonia

Pe agenda sesiunii Parlamentului European se află o serie de alte subiecte precum creșterea ratei renovărilor și reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră, adoptarea unor legi pentru a atinge obiectivul climatic din 2030, dar și prezentarea solicitărilor Parlamentului European în legătură cu summitul UE.

,,Vom dezbate situația din Republica Moldova, în ședința de mâine a Parlamentului European. Ne preocupă încercările Rusiei de a destabiliza traiectoria pro-europeană a Republicii Moldova. Vom discuta provocările cu care se confruntă autoritățile de la Chișinău, în contextul avertizărilor cu privire la o lovitură de stat. O rezoluție pe acestă temă va fi votată într-o sesiune viitoare.

Pe agenda sesiunii Parlamentului European din perioada 13-16 martie, se mai află o serie de alte subiecte:

Vom vota măsuri pentru creșterea ratei renovărilor și reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Vom adopta trei legi pentru a atinge obiectivul climatic din 2030: noi norme privind exploatarea terenurilor, schimbarea destinației terenurilor și silvicultură, reducerea emisiilor și revizuirea rezervei pentru stabilitatea pieței.

Vom prezenta solicitările Parlamentului European în legătură cu summitul UE din 23-24 martie, într-o dezbatere cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și Charles Michel, președintele Comsiliului European.”, declară europarlamentarul Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul