Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, nu în CSI

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a salutat anunțul președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, privind demararea procedurii de retragere a țării din Acordul privind adunarea interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI), din care face parte și Federația Rusă.

De ani de zile, Rusia șantajează Republica Moldova cu livrările de gaz. De ani de zile, Rusia amenință Republica Moldova. De ani de zile, Rusia depune eforturi pentru a ține Republica Moldova săracă, ușor controlabilă, coruptă.

De ani de zile, Rusia atacă și ceilalți membri ai CSI. Rusia a atacat Ucraina și a atacat Georgia, acest lucru determinând părăsirea CSI de către cele două state.

În schimb, niciodată, în istoria Uniunii Europene, nu s-a întâmplat ca un stat membru să atace un alt stat membru. În UE, pacea este garantată. În CSI, agresiunea rusă este o mare probabilitate.
De aceea, Federația Rusă trebuie izolată cât mai mult pe plan internațional, mai ales în contextul actual.” a declarat europarlamentarul.

Sursa: Facebook Siegfried Mureșan

Leave a Comment