Maramureș: Consiliul Județean atrage fonduri pentru realizarea unui Campus modern. Investiție de 25 milioane euro

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat atragerea de fonduri prin PNRR pentru realizarea celui mai modern Campus profesional integrat în Regiunea de Nord-Vest. Investiția totală este de 25 milioane de euro, dintre care 21 de milioane reprezintă fonduri europene, restul fiind asigurați din bugetul județului.

„Vom pregăti peste 1000 de elevi și studenți până în 2030 în domenii de specializare inteligentă care vor atrage investiții semnificative și vor crea locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni.

Creăm spații de cazare pentru 300 elevi și studenți, oferim burse de studii, generăm infrastructură educațională cu laboratoare echipate pentru studii profesionale avansate în robotică și industrie de înaltă calificare”, transmite Ionel Bogdan.

„Elevii și studenții maramureșeni care vor opta pentru un învățământ profesional modern, vor avea acces la infrastructură educațională la standarde de ultimă oră, urmând cursuri pe o rută completă în sistem dual, de la școală profesională, liceu și până la facultate, alături de parteneri economici.

Astfel, învățământul profesional va fi organizat la standarde europene, urmărind modele de succes precum Germania, Austria și Finlanda”, adaugă președintele CJ Maramureș.

 

Sursa: Ionel Bogdan

Leave a Comment