Nicolae Ciucă: Continuăm să susținem viitorul Ucrainei în structurile europene și euro-atlantice

Media PNL

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidenţiat la Praga, la cel de-al doilea Summit Parlamentar al Platformei Internaţionale Crimeea, că România a susţinut şi va susţine în continuare Ucraina, a cărei pace a fost încălcată de Rusia, conform Agerpres.

Am participat la al doilea summit parlamentar al Platformei Internaționale ”Crimeea”, ținut la Praga, unde a fost adoptată o declarație comună de susținere a Ucrainei și de sprijinire a țării în lupta pentru eliberarea întregului său teritoriu de sub ocupația rusă. Larga prezență internațională și pozițiile oficiale exprimate la acest summit sunt un indicator al continuității unității lumii libere în fața agresiunii Moscovei.

În alocuțiunea mea, am apreciat întărirea prezenței NATO pe Flancul Estic și creșterea importanței regiunii Mării Negre în strategiile marilor puteri. Am arătat rolul esențial pe care România îl are ca pilon de securitate în această zonă, fiind una dintre țările care sprijină Ucraina pe multiple planuri.

Încă din prima zi a invaziei ruse, țara noastră a susținut integritatea teritorială a Ucrainei, a facilitat exporturile de cereale și a găzduit refugiații dislocați de tăvălugul războiului.

Continuăm să susținem viitorul Ucrainei în structurile europene și euro-atlantice, acesta fiind – pentru țara vecină, dar și pentru Republica Moldova și Georgia – unica soluție pe termen lung pentru libertate, democrație și bunăstare.” a declarat Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul