Oradea: lucrările pentru forarea piloțilot necesari rețelei de pasaje din piața Gojdu se apropie de final. Proiect în valoare de peste 85 milioane lei

Primăria Oradea a anunțat forarea a 1.874 de piloți din totalul de 2.000 necesari pentru realizarea celor cinci pasaje subterane din Piața Gojdu. Gradul de realizare a lucrărilor pe întreg șantierul este de 40%. Valoarea contractului este de 85.317.030 lei, fără TVA. Proiectul este intitulat „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”, iar finanțarea este asigurată în proporție de 98% prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

„Odată cu forarea ultimilor piloți se derulează lucrări de deviere a utilităților care se regăsesc pe traseul viitoarelor pasaje (canalizare menajeră, rețele de apă, canalizări pluviale existente, rețele electrice, rețele de fibră optică).

Prin realizarea acestor pasaje se dorește fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, se are în vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea”, transmite serviciul de comunicare al primăriei Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Leave a Comment