Președintele PNL Giurgiu Dan Motreanu: Consiliul Local Giurgiu a aprobat proiectul campusului dual

Consiliul Local Giurgiu a aprobat la proiectul campusului dual. Acest campus reprezintă o mare oportunitate pentru ca tinerii să învețe o meserie solicitată pe piața muncii.

“Urmează să intrăm într-o competiție dificilă pentru obținerea fondurilor europene, iar faptul că la noi în județ proiectul a fost aprobat cu greu nu este în măsură să ne ajute foarte mult. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vor fi finanțate, la nivel național, zece proiecte – unul pentru fiecare regiune plus două proiecte de rezervă care vor fi alocate în funcție de solicitări.

Sursa: Facebook, Dan Motreanu

Pentru a obține finanțarea prin PNRR, suntem pregătiți să intrăm în competiție cu proiectele depuse de alte județe din regiunea Sud-Muntenia. Proiectul nostru este singurul din această zonă care are o dimensiune regională, fiind asociate trei județe – Giurgiu, Călărași și Teleorman. De asemenea, avem un parteneriat cu Universitatea ”Politehnica” din București, ai cărei specialiști s-au implicat în elaborarea dosarului.

Județele Giurgiu, Călărași și Teleorman sunt dezindustrializate și acest campus reprezintă o mare oportunitate pentru ca tinerii să învețe o meserie solicitată pe piața muncii. Investitorii vor veni în Giurgiu, Călărași sau Teleorman doar dacă vor găsi muncitori calificați.

Un astfel de consorțiu poate beneficia de finanțare din bani europeni pentru construirea unui campus profesional integrat, liceal și universitar. Vor fi construite spații de învățământ, spații de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spații de recreere.

Ținând cont de cerințele de pe piața muncii, se urmărește diversificarea calificărilor și creșterea numărului absolvenților învățământului dual. Elevii înscriși în învățământul dual de nivel liceal vor putea să urmeze programele de învățământ universitar”, declară Președintele PNL Giurgiu Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment