Primarul Florin Oancea: Cu bani europeni modernizăm unitățile de învățământ din municipiul Deva

Ciprian S.
Primarul Florin Oancea: Cu bani europeni modernizăm unitățile de învățământ din municipiul Deva

Primarul liberal al municipiului Deva, Florin Oancea a anunțat modernizarea cu bani europeni a unităților de învățământ din municipiu.

”Investiția de modernizare pe fonduri europene a Școlii Gimnaziale ,,Andrei Șaguna” Deva continuă.

La corpul de clădire destinat învățământului primar, constructorul a finalizat deja lucrările exterioare și interioare. Noul branșament la rețeaua de apă și canalizare a fost de asemenea realizat. În sălile de clasă, cancelarie, săli profesorale și laboratoare au fost montate mobilierul, tablele interactive și școlare și videoproiectoarele în clase.

În exterior, în zona corpului clădirii învățământului primar s-au montat borduri, pavajul, parțial rulourile de gazon și au fost plantați puieți de arbori și arbuști ornamentali.

Constructorul urmează să demareze probele pentru cele trei centrale pe gaz care asigură agentul termic și apa caldă în clădire. Constructorul a avansat și cu lucrările la corpul de clădire în care funcționează învățământul gimnazial.

A fost finalizat montajul lambriurilor din lemn la toate etajele, al covorului PVC pe toate holurile și casele scărilor. În băi au fost instalate obiectele sanitare. Mobilierul în sălile de clasă, profesorale și laboratoare este montat parțial. În fața clădirii (intrarea principală) au fost realizate aleile pietonale cu pavaj, parțial zonele verzi cu rulou de gazon și au fost plantați puieți de arbori și arbuști ornamentali.

La sala de sport a fost finalizată anveloparea clădirii și a început aplicarea tencuielilor decorative. A fost înlocuită șarpanta veche din lemn cu una nouă. Se lucrează acum la învelitoarea din țiglă metalică a clădirii. În interior continuă lucrările la tavane, instalații sanitare, curenți slabi.

Urmează montajul ușilor interioare, ușile exterioare fiind deja instalate. Gardul care împrejmuiește curtea școlii este finalizat.”, a precizat edilul liberal Florin Oancea.

Sursă: Facebook Florin Oancea

Distribuie articolul