Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru proiectul de supralărgire Prelungirea Ghencea între Cartierul Latin și Pasajul Domnești 

În urma expirării termenului de depunere a ofertelor pentru proiectul de supralărgire a Prelungirii Ghencea, între Cartierul Latin și Pasajul Domnești, au fost înregistrate patru oferte din partea unor companii de construcții.

  • Patru companii de construcții au depus oferte pentru proiectul de supralărgire care va fi efectuată la Prelungirea Ghencea.
  • Proiectul propus include lărgirea la 4 benzi a străzii, realizarea de piste pentru biciclete, amenajarea trotuarelor, modernizarea sistemului de iluminat și construirea unui sistem de canalizare pluvială.
  • Valoarea estimată a contractului se ridică la 57.258.705,00 Lei, fără TVA.

Printre companiile care și-au depus ofertele se numără VIAROM CONSTRUCT S.R.L., PORR CONSTRUCT S.R.L., Asocierea TRACON S.R.L. – ACVATOT S.R.L. și Asocierea MARISTAR COM S.R.L. – THADEC ENGINEERING S.R.L. – HYDROSTROY AD – RAD PANORAMA CONSTRUCT S.R.L.

Valoarea contractului este de 57,2 milioane lei

Proiectul propus cuprinde o serie de îmbunătățiri majore pentru Prelungirea Ghencea. Printre acestea se numără lărgirea la 4 benzi a străzii, realizarea pistelor pentru biciclete, amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului, modernizarea sistemului de iluminat, construirea unui sistem de canalizare pluvială, amenajarea a două stații de autobuz și crearea unei zone mediane pentru dezvoltarea ulterioară a unei căi duble de tramvai.

„Valoarea estimată a contractului este de 57.258.705,00 Lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este din fonduri externe nerambursabile. Durata contractului este de 12 luni, din care 2 luni perioada de proiectare și 10 luni perioada de execuție a lucrărilor”, a precizat Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Acesta a mai precizat că „traseul sectorului de drum se află pe teritoriul administrativ al Municipiului București (Sectorul 6) și al județului Ilfov (Bragadiru și Clinceni) și este cuprins între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești”.

Proiectul se realizează în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, Primăria orașului Bragadiru, Primăria comunei Clinceni și Primăria comunei Domnești.

„Având în vedere creșterea semnificativă a valorilor de trafic din ultimii ani din zona Prelungirii Ghencea, sper ca PMB să reușească să deblocheze pentru execuție următoarele tronsoane de drum, cât mai repede. Chiar dacă realizarea de către CNAIR a acestui sector de drum va mări capacitatea de transport, nu e suficient”, a spus liberalul.

„De asemenea, mențin și propunerea făcută anterior către PMB de a studia, în paralel, implementarea unui proiect privind realizarea unei benzi unice de tip BRT pentru autobuze (Bus Rapid Transit) pe Prelungirea Ghencea, pe zona mediană, întrucât integrarea acestor elemente de transport (infrastructură rutieră, transport public) reprezintă cheia descongestionării traficului rutier în zonele marilor orașe”, a transmis Secretarul de Stat.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Leave a Comment