Situația la zi a lucrărilor care se desfășoară la Pasajul Berceni. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Am cerut constructorului ca până pe maximum 15 iunie pasajul să fie dat în trafic

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a prezentat situația la zi a lucrărilor care se desfășoară la Pasajul Berceni.

Irinel Ionel Scrioșteanu: Chiar dacă au existat circumstanțe atenuante pentru antreprenor cu privire la termenul de finaliare a lucrărilor pentru acest pasaj, și mă refer la: criza aprovizionării cu materiale de anul trecut, volumul mare de mașini din trafic care a creat dificultăți în șantier, emiterea cu o întârziere de 8 luni a documentelor de autorizare pe zona București, rețelele de utilități care se realizează în acest moment de către Apanova pentru legarea comunei Berceni la rețeaua de apă și canalizare menajeră a Bucureștiului, dar și vremea ploioasă din ultima perioadă care nu a permis să se execute lucrări sensibile la temperaturi sub 10°C și umiditate crescută, nici mobilizarea antreprenorului nu a fost încă în măsură să rezolve situațiile ne prevăzute, astfel încât să se încadreze în termenul asumat de acesta pentru 30 aprilie”.

„Am cerut constructorului ca până pe maximum 15 iunie, inclusiv cu perioada de recepție a lucrării, pasajul să fie dat în trafic! Acesta va suporta penalitățile contractuale și legale pentru neîndeplinirea graficului conform contractului”, a spus Secretarul de Stat.

Mai multe detalii aici.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Leave a Comment