Suceava: 25 insule ecologice digitalizate pentru deșeuri în orașul Siret

Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, a anunțat că a fost semnat contractul pentru achiziționarea a 25 de insule ecologice digitalizate pentru deșeuri. Valoarea proiectului se ridică la suma de 250.000 euro.

Adrian Popoiu: „Orașul Siret va avea 25 insule ecologice digitalizate pentru deșeuri, printr-un proiect câștigat de Primăria Siret finanțat din fonduri europene nerambursabile. Astăzi s-a semnat contractul de finanțare în valoare de 250.000 euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență”.

Containerele supraterane de colectare selectivă a deșeurilor reprezintă soluția ideală pentru problema gunoiului din comunitatea noastră deoarece acestea garantează eliminarea în mare proporție a mirosurilor neplăcute, a vandalizării, a aspectului neplăcut pe care containerele actuale îl au. De asemenea, îndeamnă la o colectare separată oferind un sistem inteligent de gestionare a deșeurilor, cu containere în care vor putea fi aruncate separat deșeurile biodegradabile, hârtia, plasticul, sticla sau metalul”, a explicat liberalul.

„Achiziția containerelor va fi realizată de Ministerul Mediului și sperăm ca livrarea acestora să fie realizată cât mai rapid. Alături de Dan Sauciuc, viceprimarul orașului și Paul Cezar Perlanovschi, directorul Direcției Tehnice din cadrul primăriei, ne vom asigura că amplasarea acestor insule ecologice acoperă nevoile de gestionare a deșeurilor ale comunității noastre”, a transmis edilul.

sursă: Adrian Popoiu, Facebook

Leave a Comment