Timiș: Consiliul Județean a obținut o finanțare în valoare de 21 milioane lei pentru reabilitarea Castelului Huniade

Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, alături de Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, au semnat un contract de finanțare în valoare de 4.4 milioane euro care prevede reabilitarea Castelului Huniade.

„Consiliul Judeţean Timiş va reda, astfel, cetățenilor oportunitatea de a vizita cel mai important obiectiv din patrimoniul județului.

Continuăm investițiile majore și atragerea investitorilor privați în județul Timiș – obiective pe care le atingem încă de la începutul mandatului”, transmite Alexandru Proteasa.

„De 30 ani s-a încercat reabilitarea Castelului Huniade, fără succes. Obiectivul turistic și cultural din centrul Timișoarei are o istorie de probleme, dar am obținut fonduri prin care îl vom repune, în sfârșit, în circuitul muzeal.

Astăzi, Timișul, Timișoara, chiar întreaga regiune, a primit peste 21 milioane de lei pentru Castelul Huniade. Banii sunt obținuți de Consiliul Județean Timiș prin PNRR.

În acest mandat, am semnat contracte de finantare în valoare peste 1 miliard de lei, un record în istoria Consiliul Județean Timiș. Am atras fonduri europene, facem investiții majore, suplimentăm constant bugetul județului cu diverse surse de finanțare și mișcăm lucrurile pe direcția cea bună pentru județul Timiș”, adaugă Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Sursa: Alexandru Proteasa / Alin Nica

Leave a Comment