Timiș: lucrările de reabilitare a Conacului Mocioni au ajuns la 25%. Investiție de 17 milioane lei

Paul

Administrația județeană din Timiș are în desfășurare lucrări de reabilitare, refuncționalizare și revitalizare a Conacului Mocioni. Acestea au ajuns la 25%. Investiția pentru acest proiect este de aproape 17 milioane lei, implementarea fiind efectuată de către Consiliul Județean.

„25% dintre lucrările începute pentru reabilitarea bijuteriei arhitecturale din Foeni au fost realizate. Lucrările de restaurare decurg cu atenție la detalii și la asigurarea calității necesare readucerii Conacului Mocioni la strălucirea de altădată. Până în prezent au fost efectuate lucrări de consolidare la porticul posterior, s-a lucrat la desfacerea învelitoarei, s-a reparat sarpanta și s-a realizat infrastructura de instalații”, transmite CJ Timiș.

„Sunt bucuros că lucrările de pe șantierul Conacului Mocioni înaintează într-un ritm care face posibilă finalizarea proiectului în primăvara anului viitor. Nu avem întârzieri majore, iar raportul vizitei de monitorizare ne confirmă că suntem pe drumul cel bun”, adaugă Alin Nica, președintele administrației județene din Timiș.

Consiliul Județean extinde infrastructura de apă și canalizare printr-un proiect în valoare de peste 43 milioane lei

De asemenea, Alin Nica obținut, de curând, o finanțare în valoare de peste 43 milioane lei pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare din județ.

„Cele două contracte semnate sunt de valori considerabile pentru localitățile în care se vor implementa. Astfel, suma de 11,5 milioane de lei fără TVA este alocată pentru proiectarea și execuția stației de tratare la Făget, Surducu Mic, Traian Vuia, Tomești, Secaș și Belinț, în timp ce pentru partea de execuție rețele de apă și canalizare la Uivar, Pustiniș, Răuți, Sânmartinu Maghiar, Otelec, Satchinez, Hodoni și Bărăteaz, valoarea proiectului este de 32 de milioane de lei fără TVA.

Conform contractului, există 24 de luni alocate pentru realizarea acestor investiții”, precizează administrația județeană din Timiș.

Sursa: Consiliul Județean Timiș

Distribuie articolul