VIDEO Președintele CJ Iași Costel Alexe: Iaşul chiar este un pol de excelenţă în Sănătate

Costel Alexe, Președintele CJ Iași, a participat la Conferinţa Naţională “Iaşi – polul excelenţei în sănătate”, organizată de România Inteligentă.

Costel Alexe: Investim cu prioritate în dezvoltarea infrastructurii medicale

“Într-o Românie pe care ne-o dorim din ce în ce mai inteligentă şi mai dezvoltată, trebuie să le spunem tuturor românilor: Iaşul chiar este un pol de excelenţă în Sănătate, mulţumindu-le tuturor celor care au făcut posibil acest lucru până astăzi, cu pasiune, cu determinare şi, evident, toată ambiţia”, a spus în discursul său președintele CJ.

„Cred că cele 18 entităţi medicale de stat pe care le are Iaşul, fie ale primăriei, fie ale ministerului, ale consiliului judeţean sau ale celorlalte entităţi guvernamentale şi, evident, iniţiativele private, fac posibil ca toţi cei care ajung la Iaşi să beneficieze de un act medical de calitate şi asta datorită profesorilor, medicilor, asistenților, infirmierilor, brancardierilor şi tututor celor care fac posibil ca Iaşul să aibă acest renume”, a precizat liberalul.

Acesta a precizat că „în ceea ce privește spitalele din subordinea CJ, investim cu prioritate în dezvoltarea infrastructurii medicale. Pentru cheltuielile de investiţii la capitolul Sănătate sunt alocate 111 milioane lei, adică 31% din bugetul total de investiții, pentru activitatea tuturor celor șase spitale din subordine”.

„Investiția în sănătate este necesară pentru ieșeni și nu numai, pentru că spitalele din subordinea noastră, fără să exagerăm, au deja acoperire regională și răspund nevoilor medicale ale întregii regiuni de NE. Dar trebuie să vedem construite la Iași și Spitalul Regional de Urgență și Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară pentru a completa acest tablou care face din Iași un pol al excelenței în educație”, a transmis Costel Alexe.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Leave a Comment