Bihor: programul „Rabla Local” va fi disponibil în Oradea

Primăria Oradea a anunțat că se va înscrie la programul „Rabla Local”. Prin intermediul acestuia, orădenii pot să obțină 3.000 lei pentru casarea autovehiculelor care sunt mai vechi de 15 ani, inclusiv.

„Începând cu data de 21 aprilie 2023, are loc sesiunea de finanțare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate pentru solicitanții unități administrativ-teritoriale, program derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Orădenii vor putea beneficia și ei de acest program național, după ce Consiliul Local Oradea a aprobat miercuri înscrierea Primăriei Oradea în noul program.

Obiectul Programului constă în finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată pentru autovehiculul uzat având o vechime egală sau mai mare de 15 ani de la anul fabricației/înmatriculări (după caz), în schimbul predării acestuia spre casare de către persoana fizică ce îl deține în proprietate de cel puțin 5 ani”, transmite primăria Oradea.

„Autoritatea publică locală va încheia contracte de finanțare cu persoanele fizice, prin care acordă un stimulent pentru casare în cuantum de 3.000 lei, sumă compusă din finanțarea AFM de 2.400 lei și finanțarea de 600 lei susținută de la bugetul local.

Primăria Oradea estimează că în municipiul Oradea ar putea beneficia de acest program maximum 5.000 de autoturisme uzate, care îndeplinesc condițiile de casare”, adaugă serviciul de comunicare al administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Leave a Comment