Bistrița: primarul Ioan Turc a anunțat avansarea proiectului de regenerare urbană a imobilelor din Centrul istoric

Ioan Turc, primarul Municipiului Bistrița a anunțat avansarea proiectului de regenerare urbană a imobilelor din Cetrul istoric.

“Avansăm în proiectul de regenerare urbană a imobilelor din Centrul istoric!

În cadrul unei ședințe de lucru cu colegi din cadrul Primăriei și profesorul Szabolcs Guttmann, arhitect specializat în restaurarea monumentelor și consultant în cadrul proiectului de regenerare urbană, ne-a fost prezentat studiul preliminar al imobilelor din Centrul istoric al municipiului Bistrița care vor beneficia de intervenții, pentru înfrumusețarea zonei turistice a orașului nostru.

Reamintesc că municipalitatea pregătește, prin Programul Regional 2021-2027 Nord-Vest, un proiect-pilot de regenerare urbană a imobilelor din Centrul istoric. Se urmărește creșterea atractivității zonei istorice prin intervenții de reabilitare a fațadelor exterioare perimetrale și a șarpantelor clădirilor.

Zona pilot de acțiune este frontul nordic al Pieței Centrale, de la pasajul II până la pasajul Spiru Haret, respectiv imobilele nr.7-24 (inclusiv ansamblul „Sugălete”)” a declarat primarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Ioan Turc

Leave a Comment