Caraș-Severin: Consiliul Județean câștigă un proiect de 1 miliard lei pentru infrastructura de apă și canal

Paul

Consiliul Județean Caraș-Severin a obținut un mare proiect cu finanțare din fonduri europene. Suma totală a acestuia este de 1.003.485.868,57 lei. Acesta prevede modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canal din județ.

Semnarea contractului a fost la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Au participat atât Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, cât și Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

CJ Caraș-Severin a comunicat faptul că: „De noile investiții vor beneficia peste 150.000 de cetățeni din orașele Reșița, Caransebeș, Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu, și din cinci comune: Grădinari, Ticvaniu Mare, Mehadia, Teregova și Topleț. Aproximativ 6500 de noi gospodării vor fi racordate la rețele de apă potabilă.

Prin finanțarea obținută se vor corecta multe dintre greșelile trecutului, fiind alocate resurse financiare importante pentru modernizarea rețelelor vechi, execuția de noi conducte de aducțiune și sisteme de captare, precum și investiții în stații de tratare și de pompare a apei.”

Sursa: Consiliul Județean Caraș-Severin, Facebook

Distribuie articolul