Caraș-Severin: primăria Reșița achiziționează 10 autobuze electrice în valoare de peste 24 milioane lei

Municipiul Reșița va beneficia de 10 autobuze electrice în urma semnării contractului de furnizare a acestora de către edilul Ioan Popa. Valoarea acestuia este de 24.700.000 lei, fără TVA. Firma BMC TRUCK & BUS este câștigătoarea licitației, aceasta având o prezență de peste 20 de ani în țară, având proiecte asemănătoare în alte 30 de orașe din România.

„Această achiziție a celor 10 autocare electrice, împreună cu cele 300 de tramvaie vin și înlocuiesc toată flota de transport public cu motoare termice a municipiului Reșița.

Practic prin acest contract înființăm partea de etichete împreună cu validatoarele atât pentru autobuze, cât și pentru tramvaie pentru un sistem unitar și avem nădejdea că împreună vom putea recepționa autobuzele până la finalului anului, în așa fel încât să avem partea de transport completă.

Autobuzele au o capacitate de 83 de locuri dintre care 32 pe scaune fixe și unul special pentru un pasager în scaun rulant, având o autonomie de 300 de kilomtrei. Constructorul garantează funcționarea pe o perioadă de 8 ani sau parcurgerea a 800.000 km”, transmite edilul liberal.

Sursa: Ioan Popa

Leave a Comment