Consiliul Județean Iași a aprobat 30 de proiecte de hotărâre

Consiliul Județean Iași a aprobat, astăzi, acordul de asociere cu Primăria Municipiul lași pentru realizarea proiectului „Cresterea atractivităţii zonei centrale a Municipiului lași din punct de vedere socio-economic, cultural si turistic”, prin care CJ propune reabilitarea și modernizarea Filarmonicii “Moldova”. Proiectul urmează să fie depus pentru finanțare prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027, Prioritatea 7: Nord Est – O regiune mai atractivă.

Investiție de 58,6 milioane de lei pentru consolidarea, modernizarea şi refuncţionalizarea clădirii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie — Secţia Paşcanu

Consilierii județeni au votat și pentru realizarea obiectivului de investiţii „Consolidare, modernizare şi refuncţionalizare clădire Spital Clinic de Pneumoftiziologie — Secţia Paşcanu”, propus spre finanţare în cadrul Programului Naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Valoarea investiției este de 58.606.286,00 lei, cu TVA.

Tot astăzi, în ședința de plen, s-a hotârât încheierea convenției de asociere între Consiliul Județean Iași, UNICEF și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, în vederea înființării Centrului de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă ROUA, cu o capacitate de 30 de locuri. De serviciile oferite în cadrul centrului vor beneficia copiii și tinerii ucrainieni și români aflati în sistemul de protecție al DGASPC Iasi.

CJ Iași a mai aprobat acțiunile dedicate Zilei Internaționale a Copilului, care vor avea loc sub genericul “La Pogor, cu chef de joacă”. Manifestările vor fi realizate de Consiliul Județean în colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iaşi, Şcoala de Arte „Titel Popovici”, Teatrul „Luceafărul”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. La eveniment vor participa sute de copii din județul Iași care se vor bucura de momente artistice, ateliere interactive și cadouri.

În urma votului dat de plen, Consiliul Județean va organiza, de asemenea, o campanie de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, în perioada 7-9 iunie 2023, cu ocazia Zilei Mediului, printr-un parteneriat cu ADIS și Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Pe durata campaniei, muzeele din rețeaua MNLR Iași vor oferi acces gratuit vizitatorilor care prezintă la intrare recipiente reciclabile.

“Obiectivele asumate fată de ieșeni sunt pe lista noastră de priorități. Prin proiectele aprobate astăzi facem pași înainte pentru rezolvarea unei restanțe dureroase, reabilitarea clădirii Filarmonicii, dar și pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale și a calității serviciilor sociale. Am promis o administrație apropiată de cetățeni și mă bucur că putem organiza și anul acesta două acțiuni frumoase pentru comunitatea noastră: Ziua Copilului și Ziua Mediului. Angajamentul acestei administrații de a dezvolta Iașul rămâne ferm și ne va ghida în continuare pentru a lua cele bune decizii în interesul comunității’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

În cadrul ședinței Consiliului Județean de astăzi a avut loc și premierea sportivilor ieșeni, membri ai echipei Special Olympics România, care au devenit campioni la Turneul Internațional Flag Rugby Special Olympics de la Paris.

sursă: Consiliul Județean Iași, Facebook

Leave a Comment