Cluj: proiecte pentru Municipiul Câmpia Turzii în valoare de 40 milioane de lei

Începutul de an vine cu noi proiecte în valoare de 40 milioane de lei pentru Municipiul Câmpia Turzii.

„Începutul de an ne aduce încă două proiecte pentru Municipiul Câmpia Turzii.
Domnul viceprimar, Sabin Marcel Ghemeș, a semnat în această săptămână două noi contracte de finanțare prin PNRR, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.


Primul proiect este <Construirea a 30 de unități locative destinate tinerilor marginalizați din Municipiul Câmpia Turzii, strada Laminoriștilor, nr 145 – Construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri / locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ> și are o valoare totală de 14.364.726,58 de lei.

Acest proiect prevede construirea a trei blocuri de câte 10 unități locative în zona Colonia Goldiș.
Al doilea obiectiv de investiții este intitulat <Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde  – ITS / alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local Câmpia Turzii)>, în valoare de 2.920.745,12 lei. Prin intermediul acestuia se vor achiziționa și implementa sisteme inteligente de monitorizare și susținere a transportului <verde> în Municipiul Câmpia Turzii.


Practic, vor fi implementate sisteme de supraveghere video, treceri de pietoni inteligente și, inclusiv, stații de încărcare pentru autoturismele electrice.


În total, din PNRR, Municipiul Câmpia Turzii a atras finanțări în valoare de aproximativ 40 de milioane de lei, atât prin cele două proiecte enumerate mai sus, cât și prin:
• <Reabilitare Conac SZENTKERESZTY – BETHLEN>;
• <Construire Creșă în Cartierul Șarât>
• <Elaborarea / actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de urbanism>”

Sursă: Facebook Dorin Lojigan

Leave a Comment