Constructor desemnat pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Sursa de finanțare este asigurată prin Programul Transport 2021-2027

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul ministerului Transporturilor fost desemnat câștigătorul contractului pentru primul lot din noua Autostradă Sibiu – Făgăraș.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „A fost desemnat câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția Tronsonului 4 Sambata de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1 aferent Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, fiind vorba de Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – YAPI MERKEZI INSAAT VE SANAYI A.S”.

„Contractul pentru construcția acestui tronson prevede execuția a 16,2 km de autostradă, cu o valoare de 1,19 miliarde lei, fără TVA, în 48 luni (12 luni proiectare, 36 luni execuție). Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 luni”, a spus liberalul.

Acesta a precizat că „tronsonul 4 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș se desfășoară între localitățile Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș. Traseul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș. Traseul trece adiacent de localitățile Turnu Roșu, Sebeșu de Jos, Racovița, Mârșa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sărata, Scoreiu, Carta, Arpașu de Jos, localități ce aparțin județului Sibiu și de localitățile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viștea de Jos – Viștea de Sus, Drăguș, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luța, Hurez, Municipiul Făgăraș și Ileni, din județul Brașov”.

„Sursa de finanțare este asigurată prin Programul Transport 2021-2027”, a transmis Irinel Ionel Scrioșteanu.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Leave a Comment