Daniel Buda: Reforma în domeniul Educației reprezintă un obiectiv crucial pentru viitorul României

Eduard Turcu

Daniel Buda, europarlamentar PNL, a afirmat că reforma în domeniul Educației reprezintă un obiectiv crucial pentru viitorul României.

„Reforma în domeniul Educației reprezintă un obiectiv crucial pentru viitorul României, fiind un angajament asumat de către PNL. În acest sens, bugetul alocat Educației în anul 2024 va atinge cote remarcabile, crescând de la 35 de miliarde de lei la 57 de miliarde de lei, reprezentând 4,1% din PIB.

Iată câteva cifre:

Sub conducerea Guvernului Ciucă, s-au implementat majorări salariale cu o medie de 30%, iar pentru anul 2024 se preconizează o creștere etapizată de aproximativ 20%.

Creșterea numărului de școli în care elevii primesc o masă sănătoasă: De la doar 50 de școli în 2019, programul s-a extins la 450 de unități de învățământ în 2023 și se preconizează că va acoperi aproximativ 1000 de școli în anul următor.

Rezolvarea problemei privind toaletele în curte: În 2019 erau 1180 de unități cu toalete în curte, iar astăzi mai sunt 189. Alte 159 urmează să fie amenajate în următorul an.

Prin susținerea și promovarea reformelor în educație, ne angajăm în construirea unui viitor în care fiecare persoană are șansa de a-și atinge potențialul maxim și de a contribui la evoluția pozitivă a comunității și a țării”, a declarat Daniel Buda, europarlamentar PNL.

Distribuie articolul