Hunedoara: sprijin financiar pentru elevii ce vor reprezenta Municipiul Petroșani la Concursul Național de Robotică

Consiliul Local Petroșani a aprobat proiectul de hotărâre pe care l-a inițiat referitor la acordarea sprijinului financiar pentru elevii care vor reprezenta Municipiul Petroșani la Concursul Național de Robotică.

“M-am bucurat să mă întâlnesc astăzi cu acești tineri talentați care au transformat pasiunea într-o adevărată vocație și care mi-au prezentat proiectul cu care se vor prezenta la această importantă competiție. Îi felicit pentru munca depusă, pentru întreaga implicare și, de asemenea, îi felicit pe profesorii coordonatori ai acestor copii de aur.

Elevii cercului de robotică Alpha Bit de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Petroşani” vor participa la faza naţională a Concursului Național de Robotică BRD First Tech Challenge Romania, ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 02-05 martie 2023.

Începând cu anul 2019, acest club a obţinut numeroase premii la Concursul Național de Robotică BRD First Tech Challenge Romania, şi anume: în anul 2019 – premiul I – Control Award, în anul 2020 – premiul I Think Award, în anii 2021 şi 2022- premiul II Connect Award. B 120

Obiectivele acestui club sunt de a-i atrage pe elevi spre inginerie, dar şi pentru corelarea unor cunoştinţe din programa şcolară de la disciplinele fizică, matematică cu activități practice, cum ar fi realizarea roboţilor. În acest sens, clubul de robotică reprezintă oportunitatea elevilor de a realiza activități practice în şcoală, şi anume de a îmbina cunoştinţele teoretice cu cele practice.

Este de datoria noastră, a aleșilor locali, să încurajăm și să sprijinim performanța , iar rezultatele acestor copii valoroși fac cinste municipiului Petroșani și vorbesc despre nivelul înalt de pregătire și calitatea actului educațional al învățământului de la noi din localitate” a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul Municipiului Petroșani pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment