Iași: 22 milioane de lei pentru modernizarea șoselei Bucium

Mihai Chirica, primarul Iașului, a anunțat că șoseaua Bucium va fi modernizată, urmând ca proiectul să aibă o valoare de 22 milioane de lei.

Mihai Chirica: „Am semnat autorizația de construire necesară începerii lucrărilor de modernizare a șoselei Bucium. Acestea vor fi executate de Conest SA, în cadrul unui contract în valoare de 22.022.406,96 lei, cu TVA. Finanțarea este asigurată de la bugetul local. Lucrările vor începe după organizarea de șantier și după ce Comisia de Circulație va stabili restricțiile și modificările în circulația rutieră”.

„Lungimea șoselei este de 3.436 metri, de la intersecția cu bulevardul Poitiers până la intersecția cu stradela Păun. Sistemul rutier este din îmbrăcăminte asfaltică și se află într-o stare avansată de degradare, cu fisuri, crăpături, tasări și denivelări, producând disconfort participanților la trafic”, a explicat liberalul.

„Investiția presupune modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium, modernizarea instalației de iluminat, precum și amenajarea de piste de biciclete. Podul Bucium va fi modernizat și lărgit, de la patru la cinci benzi de circulație. Cei 324 de stâlpi de beton vor fi dezafectați și vor fi înlocuiți cu 202 stâlpi metalici cu o înălțime de 9,5 metri. Pentru realizarea iluminatului se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse led”, a transmis edilul.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Leave a Comment