Iași: Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” va fi consolidat cu fonduri de la Guvernul României

Eduard

Mihai Chirica, primarul Iașului, a anunțat consolidarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” cu fonduri de la Guvernul României.

Mihai Chirica: „În urma demersurilor făcute de municipalitate și de mine, ca primar, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” va fi consolidat cu fonduri de la Guvernul României! Astăzi, 5 aprilie 2023, domnul Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a aprobat lista primelor 31 de unități de învățământ din România (14 licee, 15 școli și două grădinițe încadrate în clasa de risc seismic I) care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase” pentru a fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic”.

„Printre acestea se numără și Corp C1 Liceu și Corp C2 Cantină ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, pentru care am trimis cereri de finanțare la Ministerul Dezvoltării. Am lansat deja licitația pentru consolidarea și reabilitarea Colegiului în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Prevederea financiară a licitației este mare, de 79.211.894,97 lei, cu TVA, adică 16,1 milioane de euro, iar ofertele companiilor interesate sunt așteptate până pe 3 mai 2023”, a spus liberalul.

„Mulțumesc Guvernului României, domnului prim-ministru Nicolae Ciucă și domnului ministru Czeke Attila, că au înțeles situația Colegiului Pedagogic și necesitatea de a aloca fondurile necesare pentru a consolida şi reabilita această şcoală de prestigiu la nivel naţional! Vocea elevilor, dascălilor și părinților s-a făcut auzită, iar demersurile noastre au fost tratate cu celeritate și responsabilitate! Fac apel și pe această cale la companiile interesate să participe la licitația aflată în derulare și să se implice în acest proiect atât de important pentru învățământul ieșean”, a precizat edilul.

„Prin dialog onest între toate părțile implicate, cu sprijin guvernamental și prin acțiuni concrete, vom reuși să redăm Colegiului Pedagogic normalitatea pe care o merită”, a transmis Mihaii Chirica.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Distribuie articolul