Ministrul Marcel Boloș a obținut un acord cu Comisia Europeană pentru decontarea facturilor la energie ale IMM-urilor din fonduri europene

Eduard Turcu

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a obținut un acord la Bruxelles în ceea ce privește sprijinirea IMM-urilor românești afectate de creșterea prețurilor la energie.

  • Ministrul Marcel Boloș a obținut un acord de principiu la Bruxelles pentru decontarea facturilor la energie ale IMM-urilor din fonduri europene.
  • Suma alocată pentru compensarea prețului la energie va fi de 500 de milioane de euro.
  • Această măsură va asigura sprijinul necesar IMM-urilor și beneficiarilor afectați de creșterea prețurilor la energie.

Suma alocată pentru compensarea prețului la energie va fi de 500 de milioane de euro

În urma discuțiilor cu comisarul european Elisa Ferreira, acesta a fost obținut un acord de principiu privind decontarea facturilor la energie din banii europeni.

Potrivit ministrului Boloș, sumele alocate pentru compensarea prețului la energie pentru IMM-uri și beneficiari prin Fondul de Tranziție Energetică vor fi decontate din fonduri europene, în valoare de 500 de milioane de euro. Aceasta înseamnă că România va putea asigura resursele necesare pentru a acoperi costurile ridicate cu care se confruntă IMM-urile și utilizatorii casnici.

„Este foarte important de precizat că sunt bani europeni pe care România ar fi riscat să îi piardă. Iar acum, în urma acestei decizii, asigurăm capacitatea statului să ofere în continuare sumele pentru a acoperi costurile ridicate de care IMM-urile și utilizatorii casnici s-au lovit”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Distribuie articolul