Mircea Fechet: România rămâne alături de Ucraina în demersurile sale pe toate palierele, inclusiv în parcursul său european

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor a participat la Forumul Internațional „Uniți pentru Natură. Agenda pentru Ucraina”.

„România rămâne alături de Ucraina în demersurile sale pe toate palierele, inclusiv în parcursul său european. Sunt la Kiev unde am participat la Forumul Internațional „Uniți pentru Natură. Agenda pentru Ucraina”. Am discutat despre  provocările în procesul de negociere a aderării Ucrainei la UE în cadrul clusterului verde, politica climatică și finanțarea tranziției ecologice în Ucraina, protajrea resurselor naturale și biodiversitate, reforma gestionării deșeurilor ca bază pentru introducerea unei economii circulare, dar și despre digitalizarea mediului”, a spus Mircea Fechet.

Liberalul a precizat că la ultima reuniune a Consiliului European a fost dat un semnal politic puternic pentru sprijinul neclintit al Uniunii pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

„Decizia de a deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova a marcat cu siguranță un punct semnificativ în istoria și succesul familiei noastre europene. I-am asigurat pe cei prezenți de sprijinul pe care ministerul pe care îl conduc îl va oferi colegilor noștri ucraineni în schimbul de cunoștințe, expertiză tehnică sau cursuri de formare pentru aderarea la UE în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe”, a declarat Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul