Amendamentele asumate de Ministerul Mediului la Codul Silvic au fost votate de Comisiile de specialitate din Senat

Eduard Turcu

Amendamentele asumate de Ministerul Mediului la Codul Silvic au fost votate de Comisiile de specialitate din Senat, conform anunțului făcut de ministrul Mircea Fechet.

„Sunt bucuros că astăzi marcăm un moment important în vederea adoptării noului Cod Silvic. Este o victorie semnificativă pentru noi, deoarece toate măsurile relevante pe care le-am propus au fost agreate de colegii senatori: confiscarea mijloacelor de transport folosite în comiterea de ilegalități, accesul liber și necondiționat în pădurile din România și reglementarea conflictului de interese în sectorul silvic”, a spus Mircea Fechet.

Noul Cod Silic actualizează situația pădurilor din România cu legislația europeană

Potrivit liberalului, pe lângă cele menționate, noul Cod silvic aduce multe noutăți. Acesta actualizează situația pădurilor din România cu legislația europeană, cu strategia națională pentru păduri 2030, cu strategia europeană pentru păduri și până la urmă, asigură cadrul legal pentru o mai bună digitalizare a transportului de masă lemnoasă, pentru a armoniza modul în care exploatăm pădurea și trecem de la modul convențional, la rolul de mediu al pădurii și la rolul social al pădurii.

„Apreciez munca depusă de colegii senatori și de toți ceilalți factori implicați în dezbaterile din ultimele trei săptămâni. Am primit multe amendamente utile, care au fost agreate fără a ține cont de culoarea politică a inițiatorilor, ci de plusvaloarea pe care amendamentele respective le-au adus proiectului de lege. Mă aștept să avem aceeași abordare constructivă și în cazul raportului final, dar și la votul din Plenul Senatului, care sper să se întâmple cât mai repede”, a transmis Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul