Pista Aeroportului Internațional Oradea va fi extinsă cu fonduri europene

Media PNL
Sursa foto: Facebook Ili

Pista Aeroportului Internațional Oradea va fi extinsă cu 400 de metri. Lucrarea va fi realizată din fonduri europene, în valoare de aproximativ 80 de milioane lei. Durata lucrărilor este de 13 luni.

„Azi s-a semnat contractul de proiectare și execuție în vederea extinderii pistei aeroportului din Oradea.

Firma Precon Transilvania, câștigătoarea licitației, s-a angajat ca în 13 luni să finalizeze lucrările, din care maxim 6 luni va dura proiectarea. Din primăvară ar urma să înceapă efectiv lucrările de extindere. Până la sfârșitul anului viitor lucrările vor fi terminate.

Valoarea investiției este de 15,8 milioane de euro, fiind asigurată din fonduri europene.

Pista ar urma să se extindă cu 400 metri spre Nojorid, urmând să ajungă la 2500 metri lungime. Ca urmare, aeroportul va putea fi operat de aeronave de mare capacitate Boeing sau Airbus.

Se va extinde și platforma de garare pentru a putea asigura staționarea mai multor aeronave. Sistemul și echipamentele de radionavigație vor fi modernizate, permițând aterizarea aeronavelor în condiții meteo nefavorabile.

Alături de celelalte investiții care sunt în derulare la aeroport, prin extinderea pistei sunt create condițiile pentru dezvoltarea de noi zboruri de pe aeroportul din Oradea, începând de anul viitor.

Mulțumesc echipei de la aeroport pentru câștigarea acestui proiect și pentru semnarea contractului.”

Distribuie articolul