Premierul Nicolae Ciucă: Proiecte de dezvoltare derulate în Iași/Rolul PNL în administrația locală și centrală

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire în cursul vizitei de lucru de la Iași cu organizația județeană a PNL, unde a discutat despre proiectele de dezvoltare derulate în regiune și de rolul PNL în administrația locală și centrală în cadrul acestui proces de modernizare.

Alegerile locale din 2020 au arătat care este potențialul organizației ieșene, care a obținut un număr record de mandate în administrația locală, din 1990 până azi. Investițiile vor fi reperul acțiunilor noastre în 2023 și 2024 și mă refer atât la cele guvernamentale – la programele realizate cu fonduri europene de coeziune sau cele finanțate prin PNRR – dar și la atragerea de investiții private.

Pentru această zonă, avem planuri mari: spitalul regional, reabilitarea spitalului pentru copii ”Sfânta Maria”, autostrăzile A7 și A8 și toate proiectele de utilități în valoare de 1,5 miliarde lei derulate prin ”Anghel Saligny”. Aceste investiții vor crește calitatea vieții și vor crea noi locuri de muncă, județul Iași urmând să fie principala locomotivă a dezvoltării zonei de Nord-Est, așa cum Clujul și Bihorul sunt în zona Transilvaniei. Toate aceste proiecte ne arată că Moldova este în pragul unei noi etape istorice de dezvoltare, urmând să cunoască una dintre cele mai ridicate rate de creștere economică în anii următori.” a declarat Nicolae Ciucă.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Leave a Comment