Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a prezentat stadiul lucrărilor care se desfășoară pe Axa rutieră Suceava – Dolhasca și Suceava – Zaharești – Todirești

Eduard Turcu

Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, Axa rutieră Suceava – Dolhasca și Suceava – Zaharești – Todirești.

Gheorghe Flutur: „Vremea bună din această toamnă ne-a ajutat să recuperăm o parte din lucrările de pe Axa rutieră Suceava – Dolhasca și Suceava – Zaharești – Todirești. Pe primul lot s-a lucrat mult între Liteni și Dolhasca. Constructorul ne-a asigurat că primul strat de asfalt va fi turnat aproape în întregime pe această rută până la sărbători, dacă vremea va permite”.

„Se lucrează și în zona Știrbăț spre Udești, Luncușoara, în timp ce lucrări mai importante, între Bosanci și Ipotești, vor rămâne pentru primăvara viitoare. Pe lotul doi se lucrează în Zaharești – Stroiesti. Acolo constructorul ne-a asigurat că va fi turnat primul strat de binder. Sunt progrese mari de la Stroiești spre Vâlcele – Costâna, unde deja se toarnă stratul de uzură (al doilea strat de asfalt). Din fericire și pe porțiunea de la Costâna – Dărmănești s-a turnat asfalt și sperăm ca lucrările să fie finalizate în perioada în care vremea mai este bună”, a spus liberalul.

„Acest proiect al drumului axial este un proiect complex, are multe poduri și podețe, unele dintre ele noi, are peste 1.600 de intrări în gospodăriile oamenilor. Urmărit îndeaproape și cu toate părțile implicate la maxim s-a reușit în această toamnă modernizarea unor porțiuni importante din drum pentru a oferi un confort cât de cât mai bun populației din zonă și celor care circula pe acest drum”, a precizat președintele CJ Suceava.

„Având în vedere stadiul actual al lucrărilor, sunt convins că anul 2024 va fi anul în care ele vor fi finalizate. Atunci gradul de confort va crește, pe un drum lățit, bine consolidat, care să scurteze timpii de deplasare pe cele două direcții, Suceava – Dolhasca și Suceava – Zaharești – Todirești”, a declarat Gheorghe Flutur.

sursă: CJ Suceava, Facebook

Distribuie articolul