Primăria Tulcea prezintă situația la zi a șantierelor din oraș

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, transmite că reabilitarea și modernizarea sistemului rutier în oraș se află în stadiul de trasare a sensurilor giratorii Egreta și Delta.

,,Lucrările pentru reabilitarea și modernizarea sistemului rutier și a utilităților de pe strada Păcii se află acum în stadiul de trasare a sensurilor giratorii Egreta și Delta, de înlocuire a vechilor cămine de canalizare, de montare a bordurilor și de amenajare a trecerilor, care sunt coborâte pe întreaga lor lungime, pentru a oferi un acces mult mai facil tuturor pietonilor.

Se dau cote pentru scurgerea apelor pluviale în gaigerele nou montate, se amplaseasză sistemele de irigare și întreg carosabilul este pregătit pentru turnarea celor două straturi de asfalt.

În același timp, în zona de case de pe strada Păcii se fac informări către locuitori cu privire la stâlpii de electricitate, care vor fi scoși de pe trotuare, iar cablurile vor fi transferate în rețeaua subterană.

Aspectul străzii va deveni mult mai aerisit, modern și fără păienjenișul de cabluri care atârnă haotic și conferă un aspect vizual foarte urât.

Trotuarele vor deveni mai spațioase și vor permite pietonilor, părinților cu cărucioare pentru nou născuți sau persoanelor cu dizabilități să se deplaseze mult mai sigur. Stâlpii care blocau trotuarul vor fi înlocuiți cu simple cutii de racord, montate la limita proprietății.

Sursa: Ștefan Ilie, Facebook

Introducerea cablurilor de electricitate în subteran este cea mai sigură formă de protecție împotriva incendiilor de natură electrică, a întreruperilor cauzate de vânt, chiciură sau alte accidente.

Investiția „REABILITARE ȘI MODERNIZARE SISTEM RUTIER ȘI LUCRĂRI TEHNICO-EDILITARE, STRĂZI TRASEE AUTO” cuprinde străzile Păcii, Militari, Forestierului, Dumitru Ivanov, Alexandru cel Bun, I.L.Caragiale, Corneliu Gavrilov, Plugarilor – Tronson 1, pe o lungime de 12 km și are o valoare de 8.281.862 Euro.

În scurt timp vom da ordinul de începere și pentru investiția „REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA SISTEMULUI RUTIER ȘI LUCRĂRI TEHNICO-EDILITARE ÎN ZONA ZONA VEST”, pentru străzile Victoriei, Bucovinei, Delfinului, Buna Vestire, Dobrogeanu Gherea – Mihail Kogălniceanu, Libertății, Antenei, Eroilor, Maior Andrei Grigore, Trandafirilor, Traian, Oițelor, Mircea Vodă, Toamnei, Rezervorului, Podgoriilor, Cicoarei, Pelinului, Alunișului, Razboieni, C. A. Rosetti, pe o lungime de 10 km, care are o valoare totală de 9.016.500 Euro.”, declară primarul liberal Ștefan Ilie pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment