Proiecte ce vizează transportul ecologic la Blaj, in valoare de 28 de milioane de lei

Denisa
Sursă foto: Facebook Gheorghe Valentin Rotar

Primarul liberal, Gheorghe Valentin Rotar, demarează proiecte ce vizează transportul ecologic la Blaj, in valoare de 28 de milioane de lei.

Proiectele depuse, în parteneriat cu Primăria Crăciunelu de Jos, au primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Componenta C10 – Fondul Local.

” Este vorba despre cele două proiecte legate de transportul public de persoane, ce vizează achiziționarea de autobuze și microbuze electrice, implementarea unui sistem e-ticketing și amenajarea de stații de încărcare electrice, în valoare totală de peste 28 de milioane de lei, finanțate integral de Ministerul Dezvoltării.

Primul proiect vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziția de autobuze electrice. În cadrul acestui proiect se vor achiziționa 4 autobuze nepoluante în lungime de 10 m, 4 autobuze nepoluante în lungime de 12 m și un microbuz nepoluant. Valoarea aprobată este de 25.737.473,02 lei (cu TVA) .

Al doilea proiect vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziția unui sistem e-ticketing. În cadrul acestui proiect se vor achiziționa un sistem de transport inteligent (ITS) și 12 stații de încărcare. Valoarea aprobată este de 2.343.205,20 lei.

Salut excelenta colaborare cu Primăria Crăciunelu de Jos și cu primarul comunei, doamna Lenuţa Bubur, alături de care derulăm mai multe proiecte comune. În afara celor două proiecte de transport, în prezent se află la semnare, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, proiectul ce vizează realizarea drumului comunal DC 34 Blaj – Veza (DJ 107) – Izvoarele – Tiur – Crăciunelu de Jos (DN 14 B).

Tot legat de transportul local în comun, ne propunem să reabilităm, pe fonduri proprii sau din surse externe, cele 20 de stații de autobuz aflate pe raza municipiului, care vor fi transformate în stații smart, ce vor fi dotate cu bănci echipate cu prize USB, display program sosire-plecare, publicitate, comunicare-informare, hartă interactivă, automate bilete și abonamente, Wi-Fi, etc.

Cele două proiecte reprezintă doar primul pas în implementarea la Blaj a sistemului de transport nepoluant, fără CO2, obiectivul nostru fiind construirea unui oraș european verde pentru copiii noștri, prietenos cu mediul, curat și sănătos!

Investim în Blaj, investim în noi!” a declarat primarul liberal, Gheorghe Valentin Rotar, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul