Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu anunță un pas important în dezvoltarea Autostrăzii Ploiești – Buzău: Curtea de Apel respinge contestația pentru Lotul III

Curtea de Apel București respinge definitiv contestația pentru Lotul III Ploiești – Buzău al Autostrăzii A7, conform declarațiilor făcute de Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

  • Curtea de Apel București respinge definitiv contestația pentru Lotul III Ploiești – Buzău al Autostrăzii A7
  • Verdictul favorabil reprezintă un pas important către avansarea proiectului și dezvoltarea infrastructurii rutiere
  • Valoarea estimată a contractului pentru Lotul III este de 1,16 miliarde lei, fără TVA
  • Lucrările cuprinse în perioada contractuală de 20 de luni includ: 13,9 km de traseu modernizat, 2 noduri rutiere, 7 poduri și pasaje, o parcare tip S3 și un Centru de Întreținere și Coordonare

Curtea de Apel București a dat verdictul final în cazul contestației depuse de compania Danlin XXL privind execuția lucrărilor pentru Lotul III al Autostrăzii Ploiești – Buzău. Contestația a fost respinsă, iar acesta este un pas important către avansarea proiectului.

1,16 miliarde lei este valoarea estimată a contractului

Secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat această hotărâre, subliniind importanța acestui lot pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a țării.

Lotul III, denumit și “Buzău”, reprezintă o etapă crucială în construcția Autostrăzii Ploiești – Buzău și va asigura o legătură rapidă și eficientă între cele două orașe. Valoarea estimată a contractului este de 1,16 miliarde lei, fără TVA, iar termenul de finalizare este de 20 de luni.

Lucrările prevăzute în această perioadă contractuală vor aduce beneficii semnificative utilizatorilor acestei autostrăzi. Printre acestea se numără:

– 13,9 km de traseu modernizat
– Construcția a 2 noduri rutiere pentru fluidizarea traficului
– Ridicarea a 7 poduri și pasaje pentru a asigura continuitatea drumului
– Amenajarea unei parcări (stânga/dreapta) de tip S3 pentru facilitarea opririlor
– Înființarea unui Centru de Întreținere și Coordonare pentru asigurarea bunei funcționări a autostrăzii

Pe lângă aceste lucrări esențiale, Lotul III aduce și elemente inovatoare și sustenabile. Astfel, vor fi create perdele forestiere pe o suprafață de 35.6247 hectare, contribuind la protejarea mediului și la estetica traseului. De asemenea, vor fi amenajate 12 spații de încărcare pentru autoturisme electrice, în concordanță cu tendințele actuale de mobilitate verde.

Secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu a subliniat importanța acestui proiect pentru dezvoltarea Moldovei și a evidențiat faptul că realizarea acestui lot face parte dintr-un plan mai amplu de modernizare a infrastructurii rutiere din țară.

Acest proiect este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, reprezentând un pilon important în strategia de modernizare și conectare a României la rețeaua europeană de infrastructură rutieră.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Citește și Pasajul Olteniței – Popeşti-Leordeni: Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu anunță că lucrările de infrastructură se apropie de finalizare

Leave a Comment