Secretarul de stat Terente Ciui: Industria energetică și a gazelor naturale reprezintă o componentă vitală a infrastructurii critice a oricărei economii

Denis

Terente Ciui, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a participat la a doua ediție a conferinței “Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor.”

„Investițiile, Provocări pentru industrie; Eficiența energetică și consumul rațional, temele pe care le-am abordat au fost extrem de importante pentru evoluția pieței de energie din România și din Uniunea Europeană, precum și pentru întreaga lume mai ales în contextual sensibil geopolitic pe care îl traversăm.

Eficiență energetică ocupă un loc prioritar, de o importanță deosebită nu doar în asigurarea siguranței energetice, cât și în ceea ce privește tranziția către o energie curată, dat fiind faptul că duce la reducerea costurilor și impactului negativ asupra mediului înconjurător, asociat cu consumul de energie, dar și a dependenței de importuri de energie.”, transmite Terente Ciui, secretar de stat.

Subiectele dezbătute au fost următoarele:

  • PNRR (Programul National de Redresare si Rezilienta), Strategia energetică la orizontul anului 2030,
  • PNIESC (Planul National Integrat pentru Energie si Schimbări Climatice),
  • PNAEE (Planul Național de Acțiune pentru Eficiență Energetică),
  • Programele din Fondul de Modernizare și Fondul European de Tranziție Justă.

Sursa: Facebook Terente Ciui

Distribuie articolul