Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj: Fiecare întâlnire cu românii de peste hotare reprezintă un motiv de mare bucurie și un moment încărcat de emoție

Constantinescu Denisa

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, s-a aflat vineri, în mijlocul comunității de români din regiunea Veneto, Italia, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Naționale a României și organizat de Consulatul General Onorific al României la Treviso – Asolo.

Cu acest prilej, președintele CJ Sălaj s-a întâlnit cu consulul general onorific al României la Treviso, Mario Moretti Polegato, cu consulul general al României la Trieste, Cosmin Victor Lotreanu, precum și cu preoții Vasile-Alexandru Barbolovici – Parohia Greco-Catolică Română Mestre și Iulian Munteanu, Parohia Ortodoxă Asolo.

„Le mulțumesc organizatorilor pentru invitație și pentru căldura cu care m-au primit. Fiecare întâlnire cu românii de peste hotare reprezintă un motiv de mare bucurie și un moment încărcat de emoție. Îi felicit pentru că, oricât de departe ar fi de pâmântul lor natal, continuă să simtă românește, să manifeste respectul cuvenit pentru valorile naționale și să păstreze vie identitatea românească dincolo de granițe. Am profitat de această întâlnire pentru a-l invita pe domnul consul Mario Moretti Polegato în județul Sălaj. Așteptăm cu interes vizita domniei sale în Țara Silvaniei”, a afirmat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Distribuie articolul