Virgil Popescu: Termocentrala de la Mintia nu va fi aruncată la fier vechi

Eduard Turcu

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a anunțat că Termocentrala de la Mintia nu va fi aruncată la fier vechi și că aceasta a fost valorificată la 100% din valoarea sa de piață.

Virgil Popescu: „Așa după cum am spus: Termocentrala de la Mintia nu va fi aruncată la fier vechi! Din contră, a fost valorificată la 100% din valoarea sa de piață – astăzi fiind achitată diferența sumei de până la peste 91 milioane de euro”.

„Noul proprietar va face investiții de peste 1 miliard de euro, iar Ministerul Energiei, în calitate de acționar, a impus ca până la 31 decembrie 2026 să finalizeze proiectul. Totodată, deși inițial investiția urma să fie pentru realizarea unei capacități energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MW, noul proprietar a stabilit deja soluția tehnică pentru o putere de 1700 MW”, a precizat liberalul.

„Astăzi a fost făcut un nou pas pentru independența energetică a țării noastre. Îi doresc mult succes noului investitor și să finalizeze cât mai repede proiectul de la Mintia”, a transmis Ministrul Energiei.

sursă: Virgil Popescu, Facebook

Distribuie articolul