Europarlamentarul Dan Motreanu: Am avut o întâlnire cu mai mulți primari și aleși locali din Bacău, Vrancea și Brașov la sediul Partidului Popular European din Bruxelles

Badila Antonia

Dan Motreanu, europarlamentarul liberal, anunță că la sediul Partidului Popular European (PPE) din Bruxelles, a avut o întâlnire cu mai mulți primari și aleși locali din Bacău, Vrancea și Brașov. La întâlnire a participat și europarlamentarul Siegfried Mureșan.

,,Le-am vorbit despre modul în care lucrează Parlamentul European și le-am prezentat activitatea pe care o desfășor în comisii, în plen și în grupul Partidului Popular European.

Am discutat despre importanța apartenenței României la Uniunea Europeană. Fondurile europene pe care le-a absorbit România sunt de trei ori mai mari față de contribuția țării noastre la bugetul Uniunii Europene, 82 de miliarde de euro, față de 27 de miliarde de euro. Uniunea Europeană înseamnă solidaritate și un efort permanent de reducere a decalajelor dintre zonele mai dezvoltate și mai puțin dezvoltate.

Prezența la alegerile europarlamentare este crucială, scrutinul de anul viitor urmând să influențeze poziția României în următorii cinci ani.

În privința fondurilor destinate agriculturii, am menționat că PPE este singurul partid care se bate la ora actuală pentru fermieri, pentru dezvoltarea spațiului rural.

Apartenența PNL la PPE ne ajută să obținem sprijin pentru propunerile legislative. Legile europene care au fost votate cu sprijinul PPE vor produce rezultate concrete, în timp ce partidele suveraniste fac doar gălăgie.

PPE a reușit întotdeauna să își impună agenda, fiind cel mai important partid la nivel european. De aceea, pentru România este crucial să aibă o reprezentare cât mai bună în PPE.

Sunt convins că PPE va câștiga alegerile la nivelul UE și vom putea forma o majoritate pro-europeană, astfel încât să continuăm actualele proiecte.

Sursa: Dan Motreanu, Facebook

Am discutat despre fondurile UE pe care România le poate accesa și despre importanța acestora pentru comunitățile locale. Fondurile europene pe care le-a absorbit România sunt de trei ori mai mari față de contribuția țării noastre la bugetul Uniunii Europene.

Am pus accent pe folosirea fondurilor europene pentru ca România să reducă decalajele față de țările mai dezvoltate ale Uniunii Europene.

România beneficiază, de asemenea, de fonduri consistente prin Politica Agricolă Comună (PAC). PPE este și va rămâne apărătorul fermierilor și al comunităților rurale.”, declară europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul