Gheorghe Flutur, Președintele CJ Suceava: „Anunț convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava în vederea depunerii unui proiect pe trasee cicloturistice – piste de bicicletă”

Gheorghe Flutur, Președintele CJ Suceava, a anunțat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Suceava pentru depunerea unui proiect pe trasee cicloturistice – piste de bicicletă prin parteneriat între Consiliul Județean Suceava, împreună cu 20 de primării.

Gheorghe Flutur: „Anunț convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava în vederea depunerii unui proiect pe trasee cicloturistice – piste de bicicletă prin parteneriat între Consiliul Județean Suceava, împreună cu 20 de primării, CJ Bistrița-Năsăud cu 15 primării și CJ Mureș cu 9 primării. Proiectul va fi depus la finanţare pe PNRR,  Componenta 11 – turism și cultură”.

Proiectul presupune amenajare de piste de biciclete, marcaje, indicatoare, lucrări de terasare si reabilitare drumuri și terenuri pe o lungime totală de 494 km, pe cele 3 județe, din care 193,1 pe teritoriul județului Suceava”, a spus liberalul.

15,9 milioane de euro pentru traseul în Județul Suceava

Președintele CJ Suceava a anunțat un buget de 15,9 milioane de euro pentru traseul din Județul Suceava.

„Bugetul prevăzut pentru traseu în județul Suceava este în valoare de 15,9 milioane de euro, fără TVA. Pentru obținerea unui punctaj bun am avut în vedere legătură cu frontiera cu Ucraina și o bună parte din traseu, 71% se suprapune pe Via Transilvanica, adică 136,3 km”, a precizat Gheorghe Flutur.

Acesta a mai spus că „localitățile parcurse sunt: Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Moldovița, Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Pojorâta, Ciocănești, Iacobeni, Vatra Dornei, Dorna Arini, Șaru Dornei, Dorna Candreni, Poiana Stampei și Coșna”.

sursă: Consiliul Județean Suceava, Facebook

„Subliniez faptul că un proiect eligibil trebuie să cuprindă 3 județe. Pentru județul Suceava avem 161,1 km traseu principal și 32 km trasee secundare(Vicovu de Sus – frontiera cu Ucraina, Sadova – Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei – Colacu). Bugetul total pe cele 3 județe este de 40,7 milioane de euro fără TVA, județul Suceava fiind lider de proiect”, a punctat liberalul.

De asemenea, Gheorghe Flutur a mai precizat că „la nivel național întregul proiect presupune implementarea a 3000 km de trasee cicloturistice pentru care se alocă 247 milioane de euro”.

„Urmează o etapă de acorduri și parteneriate cu CNAIR și ROMSILVA pe traseele unde ei sunt administratori sau proprietari”, a încheiat Președintele CJ Suceava.

sursă: Consiliul Județean Suceava, Facebook

Leave a Comment