Iași: Primarul Mihai Chirica a semnat acordul de parteneriat cu oraşul Ştefan Vodă din Republica Moldova

Mihai Chirica, primarul Iașului, a semnat acordul de parteneriat cu oraşul Ştefan Vodă din Republica Moldova.

Mihai Chirica: „Împreună cu primarul oraşului Ştefan Vodă din Republica Moldova, Mihail Vladislav Cociu, la dumnealor acasă, am încheiat acest acord de înfrăţire şi cooperare cu municipiul nostru. La propunerea mea, acordul de înfrăţire a primit votul Consiliului Local Iași din 26 aprilie 2023 şi prevede desfășurarea de activități de cooperare și promovare în domeniile administrației locale, comerțului, educației, sănătății, culturii, sportului, turismului”.

Strategia de cooperare cu autoritățile locale din Basarabia am abordat-o diferit în ultima vreme, motiv pentru care mi-am îndreptat atenția spre comunități mai mici, dar la fel de importante în contextul traseului european al Republicii Moldova. Au fost prezenți la acest eveniment reprezentanți publici de pe tot flancul estic european, respectiv din Moldova, România, Ucraina și Polonia, toți având același deziderat: creșterea cooperării dintre autoritățile locale și centrale pentru promovarea mediului economic într-un climat social și de pace civilizat”, a subliniat liberalul.

Acesta a spus că „din România au mai participat autorități din municipiul Roman, orașele Târgu-Neamț, Copșa Mică și altele”.

„Am reafirmat cu tărie faptul că prosperitatea fiecărui moldovean este strâns legată de drumul european al Republicii Moldova, iar noi, românii, suntem convinși de rolul activ pe care-l avem pentru ca integrarea Moldovei să fie cât mai rapidă. Mulțumesc gazdelor noastre de astăzi, orașul Stefan Vodă, precum si celorlalți invitați cu care am intrat astăzi în contact”, a transmis Mihai Chirica, primarul Iașului.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Leave a Comment