Roman: Primăria va construi o nouă creșă modernă pentru 110 copii

Leonard Achiriloaei, a anunțat că a fost predat amplasamentul pentru construcția noii creșe din municipiul Roman.

Leonard Achiriloaei: „Sunt conștient de faptul că nevoia de servicii de îngrijire a copiilor în timpul zilei a crescut semnificativ. Pentru a veni în sprijinul părinților, Primăria Municipiului Roman a depus prin PNRR un proiect pentru construirea unei creșe moderne cu o capacitate de 110 locuri”.

„Finanțarea a fost aprobată, iar construcția va începe anul acesta pe terenul fostului Bazar, amplasament predat zilele trecute. Noua creșă va fi construită pe o suprafață de aproximativ 2410 metri pătrați, pe un singur nivel și va fi formată din mai multe încăperi, incluzând săli de clasă, un spațiu de joacă, o sală de mese și bucătărie, precum și o zonă de administrare și depozitare. Clădirea va fi realizată conform celor mai înalte standarde de siguranță și de mediu, iar finisajele interioare și exterioare vor fi moderne și confortabile pentru copii”, a spus liberalul.

„De asemenea, creșa va avea un program educațional bine structurat, care va fi adaptat nevoilor și stadiului de dezvoltare a fiecărui copil în parte. Programul va fi format din diverse activități și jocuri care vor stimula dezvoltarea cognitivă, socială și emoțională a copiilor. În plus, vor fi angajați specialiști cu experiență în îngrijirea copiilor, care vor oferi o atenție individualizată și de calitate fiecărui copil”, a precizat acesta.

„Creșa de 110 locuri va aduce un plus – valoare pentru comunitatea noastră, oferind un mediu sigur și confortabil pentru copii și liniște părinților care trebuie să își desfășoare activitățile profesionale în timpul zilei. Construcția acestei creșe demonstrează încă o dată angajamentul asumat de a investi în educația și viitorul copiilor noștri”, a transmis edilul.

sursă: Leonard Achiriloaei, Facebook

Leave a Comment