Amendamentele deputaților PNL Mara Calista și Dumitru Rujan la legea persoanelor cu dizabilități au fost adoptate. Ce beneficii au fost introduse

Paul

Legea privind susţinerea procesului de dezinstituţionalizare a persoanelor adulte cu dizabilităţi şi aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia şi de prevenire a instituţionalizării, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost adoptată astăzi, 7 decembrie, Camera Deputaților fiind decizională. Totodată, au fost adoptate și mai multe amendamente foarte importante depuse de parlamentarii PNL Mara Calista și Dumitru Rujan cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prin care statul român va deconta sesiuni de terapie sau transportul.

”Le mulțumesc colegilor deputați că au susținut adoptarea amendamentelor prin care oferim ajutorul necesar grupurilor vulnerabile formate din persoane cu dizabilități (autism, sindrom Down, afecțiuni locomotorii sau alte afecțiuni) pentru a le crește calitatea vieții și parcursul pe care îl fac în vederea recuperării. Am propus decontarea sesiunilor de kinetoterapie, 12 sesiuni anuale pentru persoanelor cu handicap grav și 6 sesiuni pe an pentru persoanele cu handicap accentuat. Totodată, am introdus decontarea combustibilului pentru aceste persoane, precum și bonuri valorice pentru transportul electric. Așa cum am făcut-o și până acum, îmi voi concentra activitatea parlamentară pentru a le oferi tot suportul necesar persoanelor vulnerabile. Dar am făcut și un apel către colegi: să ne așezăm la masa discuțiilor pentru a găsi soluțiile necesare pentru a le oferi un trai decent de viață, inclusiv prin creșterea indemnizațiilor”, a declarat Mara Calista.

”Statul este dator să ofere tot suportul necesar persoanelor vulnerabile. Prin adoptarea legii și a amendamentelor pe care le-am propus venim cu măsuri concrete, cu sprijin financiar pentru cei care au nevoie de asta. Și pe viitor voi susține măsurile prin care vom crește nivelul de trai al persoanelor cu dizabilități”, a declarat Dumitru Rujan.

Sursa: Comunicat de presă PNL Caraș-Severin

Distribuie articolul