Alba: Încă două proiecte finanțate prin PNRR în Municipiul Blaj

Au fost semnate contractele pentru reabilitarea energetică a primului lot de blocuri din Blaj și achiziția de autobuze electrice, proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

“Prin proiectul „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din municipiul Blaj” (PNRR – C5 Valul renovării – Apelul 1), vor beneficia de lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu 8 blocuri din municipiul Blaj: Blocurile 1 și 2 – strada Gării, Blocurile 31 (Blocul Turn), 40 și 41 – strada Eroilor, Blocul 7 (Blocul Aroma) – Bulevardul Republicii, Blocul G1 – strada Câmpul Libertății și Blocul 5 – strada Gheorghe Barițiu (zona industrială).

Proiectul vizează și construirea a 8 stații de reîncărcare. Valoarea contractului este de 23.642.940,47 lei (inclusiv TVA), iar contribuția de la bugetul local este zero.

Primăria Blaj va scoate la licitație realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor, termenul de finalizare fiind anul 2026.

Al doilea contract semnat vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziția de autobuze electrice.

În cadrul acestui proiect, depus împreună cu Primăria Crăciunelu de Jos – prin PNRR, Componenta C10 – Fondul Local -, se vor achiziționa 4 autobuze nepoluante în lungime de 10 m, 4 autobuze nepoluante în lungime de 12 m și un microbuz nepoluant.

Valoarea contractului este de 25.737.473,02 lei (inclusiv TVA), termenul limită de implementare fiind anul 2026.

Urmează semnarea contractului pentru proiectul ce vizează achiziția unui sistem e-ticketing, depus împreună cu Primăria Crăciunelu de Jos, tot prin PNRR, Componenta C10 – Fondul Local.

În cadrul acestui proiect se vor achiziționa un sistem de transport inteligent (ITS) și 12 stații de încărcare.

Valoarea aprobată este de 2.343.205,20 lei (inclusiv TVA), iar termenul limită de implementare este anul 2026.” a declarat primarul liberal Gheorghe Valentin Rotar, pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment